e-facturatie aan overheid

Met UPconstruct bent u snel klaar voor e-facturatie aan overheid

,

Aan Rijksoverheden moet u al elektronisch kunnen factureren, maar vanaf 17 april 2019 zijn ook de decentrale overheden verplicht e-facturen te verwerken. Naar verwachting zullen ook zij vanaf dat moment leveranciers verplichten deze digitaal aan te leveren. April 2019 lijkt nog ver weg, maar zes maanden zijn snel om – zeker wanneer er nog veel geregeld moet worden. Wat betekent deze nieuwe wetgeving in de praktijk voor uw organisatie?

Bij e-factureren, het elektronisch versturen en ontvangen van facturen, kan de elektronische factuur automatisch worden ingelezen en verwerkt door de ontvanger in het factuurverwerkingssysteem. Het gaat dus niet om een e-mailfactuur met bijgevoegde pdf, maar om een gestructureerd UBL XML-databestand. Om deze standaard af te kunnen leveren, moet de verzender zich aansluiten op het Simplerinvoicing-netwerk.

Verschillende standaarden

De bouw- en installatiesector kent echter een eigen e-factuur-standaard (INSBOU XML), die afwijkt van de door de overheid gevraagde UBL XML. De meeste softwarepakketten in de bouw- en installatiesector kunnen wel een INSBOU XML verzenden, maar niet de UBL XML, en kunnen ook niet afleveren op het Simplerinvoicing-netwerk. Het zal u niet verbazen dat in een andere sector en in andere landen weer met andere XML-standaarden wordt gewerkt, en dat er afgeleverd moet worden via andere netwerken dan Simplerinvoicing. Lees meer:

UPconstruct is multinetwerk & multi XML

UPconstruct is gespecialiseerd in e-facturatie voor de bouw- en installatiesector en werkt standaard met de INSBOU XML. Omdat de bouw- en installatiesector ook te maken heeft met facturen die komen van buiten de sector, en omdat ondernemers – zoals hierboven is aangegeven – verplicht zijn om facturen af te leveren buiten de sector, zorgt UPconstruct voor conversie (transformatie van de INSBOU- naar een andere XML-standaard, en vice versa) en koppelingen met de belangrijkste Nederlandse en Europese Netwerken voor inkomende en uitgaande e-facturen. Lees meer:

Per e-mail een factuur versturen kan iedereen, afleveren bij de Overheden via Simplerinvoicing kunnen meerdere partijen, maar UPconstruct is speciaal voor de sector ontwikkeld. UPconstruct beschikt over de benodigde INSBOU-conversies en koppelingen met Simplerinvoicing en de meest gevraagde andere netwerken.

Eén oplossing voor alles

Met UPconstruct is uw organisatie ruim op tijd klaar voor e-facturatie en bent u voorbereid op 17 april 2019.