Wat is een UBL factuur? Raadpleeg nu onze begrippenlijst

Wat is Digipoort? Wat is een UBL factuur? En wat is SimplerInvoicing? Als het om elektronisch factureren gaat zullen er nog een hoop begrippen onduidelijk zijn.

Voor u uitgezocht: Een e-factuur sturen naar de overheid? De belangrijkste aandachtspunten.

Raadpleeg onze begrippenlijst hieronder en leer alles over de meest voorkomende begrippen rondom elektronisch factureren.

Begrippenlijst elektronisch factureren

UBL

UBL staat voor Universal Business Language en de in Nederland gebruikte UBL variant is ontwikkeld door het Ministerie van Economische Zaken. UBL is een standaard die gebruikt wordt door diverse Europese overheden ter bevordering van digitale communicatie met bedrijven.

UBL factuur

Een UBL factuur is een factuur in een .XML formaat dat geschikt is voor volledige digitale facturatie. Hierdoor kunnen alle geautomatiseerde facturatiesystemen en/of boekhoudpakketten op een eenvoudige manier facturen met andere geautomatiseerde programma’s uitwisselen.

Digipoort

Digipoort is de veilige digitale communicatiemethode voor bedrijven die in contact staan met de overheid.
Meer weten over Digipoort? Bekijk de film hieronder:

SI

De afkorting ‘SI’ staat voor Simplerinvoicing. Zie het begrip ‘Simplerinvoicing’ hieronder voor meer informatie.

Simplerinvoicing

Het Simplerinvoicing netwerk is een netwerk van samenwerkende software aanbieders en e-facturatie dienstverleners. Lees hier meer over het Simplerinvoicing netwerk.

DPO

De afkorting DPO staat voor de term ‘Days Payable Outstanding’, welke refereert naar de gemiddelde betaaltermijn die bedrijven hanteren.

BPO

BPO staat voor ‘Business Process Outsourcing’; het in zijn geheel uitbesteden van een kennisintensief proces aan een specialistische derde partij.

XML

XML staat voor Extensible Markup Language en is een methode die gebruikt wordt om gestructureerde data in een ‘plat’ tekstbestand te verwerken. Lees hier meer over XML en het maken van XML facturen.

Groothuisbouw Emmeloord case study digitale factuurverwerking